Tervetuloa teiskolaisten coonien kotisivuille!!

Vasemmalta Toffo, Rasmus, Tomppa ja Romeo.


Tervetuloa tutustumaan meihin komeisiin Maine Cooneihin!

 

Me pojat olemme kaikki isoja rotumme edustajia. Harrastamme painia raskaassa sarjassa (yli 9kg) painiseurassa nimeltä "Teiskon Vantterat".


Esi-isämme olivat amerikkalaisia metsäkissoja. Suomeen ensimmäiset Maine Coon -siirtolaiset muuttivat 1980-luvun lopulla. Rotumme edustajien kuuluu olla isoja, pöllökatseisia, puolipitkäkarvaisia kissoja. Vaikka olemme huomioita herättävän isokokoisia, olemme silti ihan oikeita kissoja: suloisia, seurallisia, silitystä ja paijausta kaipaavia mussukoita ja valloittavia persoonia, jotka rakastuvat omistajaansa koko sydämestään ja osoittavat sen myös.

 

Teiskon Vantteroiden painiseuran perustaja oli  Roope alias "Huvikummun Maine Åve", joka saapui Liisalle 1994 Pälkäneeltä.Roope oli muhkea kymmenkiloinen hopeatabbyvalkoinen uros. Roope sai elää terveen ja pitkän elämän ja saavutti cooneille kunniakkaan 14 vuoden iän. Roopen elämänliekki sammui kesän ollessa kauneimmillaan juhannuksen kynnyksellä 2008. 


Painiseuran toinen perustajajäsen oli Toffo alias"Luna-Purr Cornelius Toffee", joka saapui Roopen kaveriksi Teiskoon vuonna 2003 Saarijärveltä Luna-Purr -kissalasta. Toffo oli 10 kiloinen ruskeatabbyvalkoinen kastraattiuros. Muutaman koemielessä tehdyn näyttelykerran jälkeen näyttelyharrastus vei mukanaan.Toffo valmistui Eurooppa Championiksi heinäkuussa 2005 ollen myös vuoden 2005 paras Maine Coon -uros Suomessa. Toffo jäi aikaisin "eläkkeelle" näytöstyöstä, koska hän ei nauttinut näyttelyistä. Luonteeltaan Toffo oli rauhallinen ja hellyttävä mussukka, joka halusi nukkua yöt tyynyllä poski poskea vasten. Toffo nukkui ikiuneen 15 vuoden iässä tammikuussa 2018  elettyään pitkän ja terveen elämän.

 

Roopen ja Toffon sivuille pääset klikkaamalla heidän nimiään.

 

Tomppa alias "Winnercoons Burly Bachelor" tuli Toffon leikkikaveriksi Pusulasta Winnercoons-kissalasta vuonna 2006. Tomppa on yli 10 kiloinen mustavalkoinen kastraattiuros. Tomppa valmistui verrattain nuorena Eurooppa Championiksi marraskuussa 2007 ollen vuoden 2007 neljänneksi paras Maine Coon -uros Suomessa.Tomppa jatkoi kilpailua harvakseltaan kastraattiluokassa ja valmistui heinäkuussa 2011 Supreme Premioriksi. Tomppa on ollut jo pitkään eläkkeellä näyttelyharrastuksesta. Luonteeltaan Tomppa on hömpöttelevä, ujohko ja tavattoman kiltti ahmatti, joka pitää huolen, ettei kenenkään ruoka jää pilaantumaan kuppeihin.Yöksi Tomppa kapsahtaa kainaloon nukkumaan.


Romeo alias "Winnercoons Elwood Emperor" saapui myös Pusulasta Winnercoons-kissalasta vuonna 2007. Teiskon Tiikerinä esiintyvä ruskeatäplikäsvalkoinen hurmuripoika on yli 10 kiloinen kastraattiuros. Romeo valmistui Supreme Premioriksi maaliskuussa 2010 ollen vuoden 2010 neljänneksi paras Maine Coon -kastraattiuros Suomessa. Romeo kokeili myös menestyksekkäästi Tica-kissajärjestön näyttelyitä ja sai Supreme Grand Champion Alter - tittelin huhtikuussa 2014 ollen kauden paras FinTicatin kastraatti. Romeo hurmasi näyttelyissä aina yleisönsä, mutta nyt Romeo nauttii ansaituista eläkepäivistä seurustellen faniensa kanssa facebookissa. Luonteeltaan Romeo on lempeä, harkitseva, rohkea ja leikkisä huru-ukko, jonka rukin hurinaa ei voi olla kuulematta.

 

Rasmus alias "Dark Age Queretaro Coon" lensi Puolan Varsovasta Dark Age -kissalasta Suomeen toukokuussa 2009. Tämä suloinen "nallekarhu" vei sydämeni ja ulkomailta tuli kuin tulikin coonin pentu Teiskoon. Rasmus on väriltään ruskeatabby. Rasmus on yli 11 kiloinen piiitkä kastraattiuros. Luonteeltaan Rasmus on tavattoman kiltti ja leikkisä veitikka. Rasmus oli vuoden 2010 ja 2011 toiseksi paras Maine Coon -uros Suomessa. Rasmus valmistui Supreme Championiksi ja sai DVM-tittelin marraskuussa 2011 ollen myös vuoden 2011 toiseksi paras  Maine Coon -siitosuros Suomessa. Rasmus on Winnercoons-kissalan J- ja L-pentueiden isä sekä Merrymakers-kissalan A-pentueen isä. Rasmus on myös vaari poikiensa Jaggen ja Jessen saatua jälkeläisiä.


Jagge alias "Winnercoons Johnny Jaguar"  adoptoitiin Teiskon Vantteroihin tammikuussa 2011. Jagge on Rasmuksen 1. pentueen kuopuspoika. Hän aloitti sydäntenmurskaamisen heti synnyttyään. Väriltään Jagge on hopeatabby. Jagge on yli   kahdeksan kiloinen kastraattiuros. Luonteeltaan Jagge on puhelias, reipas ja kiltti poika. Jagge sai DVM-tittelin heinäkuussa ja valmistui Supreme Championiksi syyskuussa 2013.  Jagge on MaineQueen-kissalan C-pentueen isä.  Jagge on myös vaari poikansa Pietun saatua jälkeläisiä.


Jesse alias "Merrymakers Amazing Adonis" muutti Teiskon Vantteroiden junnuksi heinäkuussa 2012. Jesse on Rasmuksen 3. pentueen jässikkä. Jesse oli syntymähetkellä joukosta erottuva suuri "äijä" jo syntyessään, mistä hän nimensäkin sai. Väriltään Jesse on ruskeatabbyvalkoinen. Jesse on yli 11 kiloinen vanttera kastraattiherra. Luonteeltaan Jesse on hieman ujo mutta tavattoman kiltti, huriseva ja paijausta rakastava höpönassu.  Jesse on MaineQueen-kissalan E-pentueen isä.


Lisäksi vantteroiden etäjäseneksi hyväksyttiin vuonna 2012 Orimattilasta Stout-heart -kissalasta Tampereelle muuttanut Tikru alias "Stout-hearted Icaros", joka asustelee Sirun ja Jannen luona . Väriltään Tikru on ruskeatäplikäsvalkoinen. Tikru on yli yhdeksän kiloinen, tavattoman reipas, avoin ja leikkisä kastraattiherra. Tikru on Haapamäen kissalan D-pentueen isä. Tikru siirtyi sijoituskotinsa omistukseen ja Teiskon Vantteroiden kunniajäseneksi 2018.


Jerry  alias "Dark Age Kongo" lensi "täysin yllättäen" Teiskoon Puolan  Varsovasta, Dark Age -kissalasta huhtikuussa 2018.  Väriltään Jerry on sinivalkoinen. Jerry on tullessaan yli 4 kiloinen hurmurimies. Luonteeltaan Jerry on hillitty, rauhallinen, kiltti mutta reipas huriseva sylissä viihtyvä coonivauva.

Tyttökissoja tähän äijälaumaan ei pitänyt koskaan tulla. Meillä kuitenkin asui marraskuusta 2013  helmikuuhun 2018 asti Rasmuksen Hilu-rouva,  Jessen äiti, jolle tarjosimme hätäapuna kotimme. Hilu alias "Winnercoons Haley Hurricane" otti välittömästi tehtäväkseen pistää äijät ruotuun, mutta sopeutui kuin ihmeen kaupalla muutamassa päivässä äijälaumaan. Hilu on vuonna 2009 syntynyt hopeatabbyvalkoinen,  kahdeksan kiloinen kastraattinaaras, jolla on kaksi pentuetta Rasmuksen kanssa; Winnercoons-kissalan L-pentue ja Merrymakers-kissalan A-pentue. Hilu on myös mummi poikansa Jessen saatua jälkeläisiä. Hilu pääsi palaamaan takaisin omaan kotiinsa helmikuussa 2018 ja sai Vantteroiden kunniajäsenyyden.


Mocca alias "Pikkumetsän Tyrande Whisperwind" muutti kaikista "eivarmastiikinätuu"-lausunnoista huolimatta meille maaliskuussa 2015 Nokialta Pikkumetsän kissalasta. Olinhan toki oman naaraskissan hankintaa miettinyt, kun aiemmat suunnitelmat kariutuivat ja kolleja oli, mutta en uskonut siitä koskaan tulevan totta. Mocca on  ruskeatabbybicolor-valkoinen söpöliini, joka hurmasi minut ensisilmäyksellä omalla kuvallaan. Mocca on reipas, avoin,  kuusikiloinen coonineito, joka naismaiseen tapaan auttelee kaikissa kotitöissä.  Aika sitten näyttää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.


Mango alias "Haapamäen Clara Loviisa" muutti meille toukokuussa 2018 Kuopiosta Haapamäen kissalasta. Kun Jaggen poika järjesti punaisen yllätyksen, oli houkutus omien poikien jälkeläiselle liian suuri.  Näin Vantteroiden naisjaosto sai kauan kaipaamaansa vahvistusta. Mango on kiltti, avoin, reipas mutta määrätietoinen punatabby coonityttönen, joka sai Jerrystä heti miten leikkikaverin. Pentuhaaveet Mangonkin kohdalla haihtuivat ilmaan, kun Mangosta tuli varhain kastraattineiti.  


Kunniajäsen Tikrun tyttö Deli alias "Haapamäen Delilah Kerttuli" hyväksyttiin syyskuussa 2018 Teiskon Vantteroiden etäjäseneksi. Deli muutti Kuopiosta Haapamäen kissalasta isänsä Tikrun sekä Sirun ja Jannen luokse Tampereelle. Sinitabbyvalkoinen Deli on vilkas, avoin ja vauhdikas coonityttö, joka on odotettu vahvistus Naisvantteroiden rivistöön.

 
Teiskon Vantterat asustelevat rauhallisessa maalaisympäristössä Coonilan tilalla Teiskossa, joka löytyy Tampereen pohjoislaidalta.


Vantterat & Liisa Karhe


Teiskon Vnatterat 2009

Teiskon aito valetiikeri

Vantteroiden junnut vm 2010 ja vm 2012

Rasmus, Tomppa ja Romeo 2009

Jagge 2012

Tomppa ja Toffo 2010

Romeo 2010

Jesse 2012

Romeo ja Rasmus 2009