Esittely

Tervetuloa tutustumaan meihin komeisiin maine cooneihin!

Maine coonien esi-isät olivat amerikkalaisia metsäkissoja. Suomeen ensimmäiset Maine Coon -siirtolaiset muuttivat 1980-luvun lopulla. Tämän rodun edustajien kuuluu olla isoja, pöllökatseisia, puolipitkäkarvaisia kissoja. Vaikka nämä veijarit ovat huomioita herättävän isokokoisia, ovat he silti ihan oikeita kissoja: suloisia, seurallisia, silitystä ja paijausta kaipaavia mussukoita ja valloittavia persoonia, jotka rakastuvat omistajaansa koko sydämestään ja osoittavat sen myös.

Teiskon Vantteroiden ”painiseuran” tarina alkoi, kun meille tuli ensimmäinen hopeatabbyvalkoinen maine coon -poika Roope 1994. Roopen kaverina oli maatiaiskissa Samu, joka suruksemme nukkui pois jo 8-vuotiaana. Roopelle tarvittiin kaveri. Roopen kaveriksi tuli ruskeatabbyvalkoinen maine coon –poika Toffo 2003Toffon myötä hurahdin kissanäyttelyharrastukseenToffon ja Roopen ikäero oli kuitenkin jo 8 vuotta, joten Toffo tarvitsi painikaverin. Meille tulikin sijoitetukseen pieni hollantilainen maine coon -poika, Laku, joka suureksi järkytykseksemme kuoli seitsemän kuukauden iässä FIP:iin. Tämän jälkeen Roope oli edelleen kaveria vailla. Mustavalkoinen maine coon -poika Tomppa syntyi kuin tilauksesta Pusulaan ja saapui meille 2006. Toffosta ja Tompasta tulikin hyvät painikaverit ja varsinaiset 10-11 kiloiset painimörssärit. Vuodet ovat kuluneet kuitenkin nopeasti ja nämä kolme suurta painimörssäriä ovat jo lähteneet kissojen taivaaseen ja jättäneet lähtemättömät jäljet ja rakkaat muistot sydämeeni. Menetimme myös 2014 saapuneen Mocca-tytön vain 5-vuotiaana. Näiden edesmenneiden sivuja voit lukea Muistoissamme-palstalta.

Romeo alias "Winnercoons Elwood Emperor" saapui Pusulasta Winnercoons-kissalasta vuonna 2007. Teiskon Tiikerinä esiintyvä ja vantteroiden painiseuran hallituksen puheenjohtajana nykyisin toimiva ruskeatäplikäsvalkoinen hurmuripoika on yli 10 kiloinen kastraattiuros. Romeo valmistui Supreme Premioriksi maaliskuussa 2010 ollen vuoden 2010 neljänneksi paras Maine Coon -kastraattiuros Suomessa. Romeo kokeili myös menestyksekkäästi Tica-kissajärjestön näyttelyitä ja sai Supreme Grand Champion Alter - tittelin huhtikuussa 2014 ollen kauden paras FinTicatin kastraatti. Romeo hurmasi näyttelyissä aina yleisönsä, mutta nyt Romeo nauttii ansaituista eläkepäivistä seurustellen faniensa kanssa facebookissa nimellä Romeo Tiikeri. Luonteeltaan Romeo on lempeä, harkitseva, rohkea ja leikkisä huru-ukko, jonka rukin hurinaa ei voi olla kuulematta.

Rasmus alias "Dark Age Queretaro Coon" lensi Puolan Varsovasta Dark Age -kissalasta Suomeen toukokuussa 2009. Tämä suloinen, mersuturpainen "nallekarhu" vei sydämeni ja ulkomailta tuli kuin tulikin coonin pentu Teiskoon. Rasmus on väriltään ruskeatabby. Rasmus on suuri, yli 11 kiloinen piiitkä kastraattiuros. Luonteeltaan Rasmus on tavattoman kiltti ja leikkisä veitikka. Rasmus oli vuoden 2010 ja 2011 toiseksi paras Maine Coon -uros Suomessa. Rasmus valmistui Supreme Championiksi ja sai DVM-tittelin marraskuussa 2011 ollen myös vuoden 2011 toiseksi paras  Maine Coon -siitosuros Suomessa. Rasmus on Winnercoons-kissalan J- ja L-pentueiden isä sekä Merrymakers-kissalan A-pentueen isä. Rasmus on myös vaari poikiensa Jaggen ja Jessen saatua jälkeläisiä.

Jagge alias "Winnercoons Johnny Jaguar" adoptoitiin Teiskon Vantteroihin tammikuussa 2011. Jagge on Rasmuksen 1. pentueen kuopuspoika. Hän aloitti sydäntenmurskaamisen heti synnyttyään. Väriltään Jagge on hopeatabby. Jagge on yli kahdeksan kiloinen kastraattiuros. Luonteeltaan Jagge on puhelias, reipas ja kiltti poika. Jagge sai DVM-tittelin heinäkuussa ja valmistui Supreme Championiksi syyskuussa 2013. Jagge on MaineQueen-kissalan C-pentueen isä. Jagge on myös vaari poikansa Pietun saatua jälkeläisiä.

Jesse alias "Merrymakers Amazing Adonis" muutti Teiskon Vantteroiden junnuksi heinäkuussa 2012. Jesse on Rasmuksen 3. pentueen jässikkä. Jesse oli syntymähetkellä joukosta erottuva suuri "äijä" jo syntyessään, mistä hän nimensäkin sai. Väriltään Jesse on ruskeatabbyvalkoinen. Jesse on suuri yli 12 kiloinen vanttera kastraattiherra. Luonteeltaan Jesse on hieman ujo mutta tavattoman kiltti, huriseva ja paijausta rakastava höpönassu. Jesse on MaineQueen-kissalan E-pentueen isä ja nyt myös vaari tyttärensä Liljan saatua jälkeläisiä.

Jerry alias "Dark Age Kongo" tuli Teiskoon Puolan Varsovasta, Dark Age -kissalasta huhtikuussa 2018. Tämä volvoturpainen pentu sulatti sydämeni jo heti syntymänsä jälkeen, mutta päätös adoptoida hänet Suomeen syntyi myöhemmin, kun Jerry oli jo neljän kuukauden ikäinen. Väriltään Jerry on sinivalkoinen. Luonteeltaan Jerry on sympaattinen, rauhallinen, kiltti mutta reipas huriseva sylissä viihtyvä ukkeli. Jerry tulee iltaisin iltaisin kainaloon nukkumaan. Jerry on vielä keskenkasvuinen 8-kiloinen kastraattipoika. Jerrystä tuli syyskuussa 2019 TeiskonVanttera-pentueen isä ja alkuvuodesta 2021 vaari poikansa Aleksanterin ja tyttärensä Minan saatua jälkeläisiä.

Tyttökissoja tähän äijälaumaan ei pitänyt koskaan tulla. Meillä kuitenkin asui marraskuusta 2013-helmikuuhun 2018 asti Rasmuksen Hilu-rouva, Jessen äiti, jolle tarjosimme hätäapuna kotimme. Hilu pääsi palaamaan takaisin omaan kotiinsa helmikuussa 2018 ja sai Vantteroiden kunniajäsenyyden. Kunniajäsenyyden ovat myös saaneet vuonna 2012 sijoitusurokseksi hankittu Tikru ja sijoitusnaaraaksi 2018 hankittu Jerryn Deli-rouva, jotka asuvat sijoituskodin omistuksessa alkuperäisessä sijoituskodissaan. Kunniajäsenien sivuja voit lukea Kunniajäsenet-osiosta.

Teiskon vantteroiden painiseuran alaisuudessa toimii myös TeiskonVanttera-kissala, joka tyttöcoonien myötä oli perustettava. Siitä voit lukea enemmän Info-sivuilta ja TeiskonVanttera-pennut-sivuilta. Tällä hetkellä Moccan lähdettyä vantteroiden naisjaostoa edustavat vain Mango ja etäjäsen Mina.

Mango alias "Haapamäen Clara Loviisa" muutti meille toukokuussa 2018 Kuopiosta Haapamäen kissalasta. Kun Jaggen poika järjesti punaisen yllätyksen, oli houkutus omien poikien jälkeläiselle liian suuri. Näin Vantteroiden naisjaosto sai kauan kaipaamaansa vahvistusta. Mango on päättäväinen ja reipas, reilut viisikiloinen, vielä keskenkasvuinen punatabby coonityttönen. Pentuhaaveet Mangonkin kohdalla haihtuivat ilmaan, kun Mangosta tuli varhain kastraattineiti. 

Mina alias "TeiskonVanttera Amadea Adrienne" jäi Delin ja Jerryn TeiskonVanttera-A-pentueesta kissalamme sijoitusnaaraaksi 2019. Hän asuu sijoituskodissaan vantteroiden etäjäsenenä Tampereella. Mina on vilkas ja sirpakka sinivalkoinen coonineiti. Mina teki sen, mitä toivottiin ja hänestä tuli TeiskonVanttera B-pentueen äiti. Samalla hänen Minan Deli-äidistä tuli mummi ja Delin Tikru-isistä isovaari.

Teiskon Vantterat asustelevat nyt kuuden coonin voimin rauhallisessa maalaisympäristössä Coonilan tilalla Teiskossa, joka löytyy Tampereen pohjoislaidalta.

Vantterat & Liisa Karhe